Şereflikoçhisar Tuz Gölü Anadolu Lisesi

WEB https://tuzgoluanadolulisesi.meb.k12.tr
Adres : Yeni Mahalle Sağlık Sokak No 6 Şereflikoçhisar / ANKARA
VİZYON : ŞEREFLİKOÇHİSAR TUZGÖLÜ ANADOLU LİSESİ OLARAK VİZYONUMUZ Öğrencileri bedenî, zihnî, ahlâkî, manevî, sosyal ve kültürel nitelikler yönünden geliştirmeyi, demokrasi ve insan haklarına saygılı olmayı, çağımızın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatarak geleceğe hazırlamayı, ortaöğretim düzeyinde ortak bir genel kültür vererek yükseköğretime, mesleğe, hayata ve iş alanlarına hazırlamaktır.
MİSYON : ŞEREFLİKOÇHİSAR TUZGÖLÜ ANADOLU LİSESİ OLARAK MİSYONUMUZ 1739. Sayılı Milli Eğitim temel Kanununda ifadesini bulan amaçlara ulaşmaktır. Atatürk İlke ve İnkılâplarını özüne sindirmiş bireyler yetiştirmektir. Tüm öğrencilerimizin sosyal ve kültürel yeterliliğe sahip düşünen ve problem çözme yeteneği gelişmiş, önüne çıkan tüm engelleri aşabilen, teknolojiyi kullanabilen, araştıran, sorgulayan, bilgiye nasıl ulaşabileceğini bilen, nitelikli bir meslek sahibi olan üretken bireyler yetiştirmektir.
BAŞARILAR : Okulumuz kurulduğu günden beri bir çok başarıya imza atmıştır. 2015 - 2016 Eğitim Öğretim Yılı: Atatürk Koşusu 3.lüğü, Santranç Turnuvası´nda 1.liği. 2017 - 2018 Eğitim Öğretim Yılı: Erkekler Kategorisi: Futbol: İlçe Şampiyonluğu Voleybol: İlçe Şampiyonluğu Masa Tenisi: İlçe 3.´lüğü (Asif GÜLÜCÜ) 19 Mayıs Gençlik Koşusu: İlçe 2.´liği (Alican GÜNAY), İlçe 3.´lüğü (Asif GÜLÜCÜ) Kızlar Kategorisi: Voleybol: İlçe 3.´lüğü 19 Mayıs Gençlik Koşusu: İlçe 2.´liği (Firdevs YILMAZ) 2022/2023 Eğitim Öğretim Yılı İlçe spor dallarında 5 ilçe birinciliği, 2 ilçe ikinciliği ve 3 ilçe üçüncülüğü bulunmaktadır.

Öğretim Şekli :Tam gün eğitim verilmektedir.
Saatler : 08.30 - 11.45 Ders Saati 11.45 - 12:50 Öğle Arası 12:50 - 16.00 Ders Saati Cumartesi ve Pazar günleri Yetiştirme Kursları için Sabah 08:30 dan Akşam 15.00 ya kadar okulumuzda derslerimiz devam etmektedir.
Yabancı Dil : İNGİLİZCE-ALMANCA
Isınma : Doğal Gaz
Servis : Taşımalı eğitim verilmektedir.
Ulaşım : Ankara Merkeze uzaklığı150 Km olan ilçemize ulaşım rahattır.E-90 karayolu üzerinde bulunan ilçemize ulaşmak için Aştiden Şereflikoçhisar araçlarına binebileceğiniz gibi Güneydoğu,Aksaray,Niğde ve Adana otobüsleri ile de ilçemize gelebilirsiniz.
Yerleşim Yeri :
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz ilçe merkezinde yer almaktadır.
Kontenjan Bilgileri : 9. Sınıflarda 68 kişilik kontenjan açılmaktadır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri : Sınavsız
Sportif Etkinlikler : Voleybol Futbol Basketbol Badminton Masa tenisi çalışmaları
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları :